top of page

Instalació de GameMaker: Studio


Important: Existeix una versió més antiga (GameMaker 7) però més senzilla d'instal·lar que no requereix crear un compte ni activar cap llicència. Per instal·lar aquesta versió de GameMaker segueix aquestes altres instruccions.

GameMaker ha variat molt en els últims anys i el programa es diu ara GameMaker: Studio.

Abans de res ens t'has d'assegurar que el teu ordinador cumpleix els requeriments de l'aplicació:

  • Sistema Operatiu: Windows XP, Vista, 7, o posterior

  • Tarjeta Gràfica: Compatible amb DirectX 9 (o posterior) amb 32MB de memoria com a mínim

  • Resolució de Pantalla: Com a mínim 1024x768 i 65536 (16-bit) colours (però es recomana 32-bits, el que s'anomena 'true colour').

  • Tarja de So: La tarja de so també ha de ser compatible amb DirectX 9, (normalment, la tarja que vé integrada als ordinadors d'avui dia, ho son). Com és habitual en aquests casos es recomana tenir els drivers actualitzats.

  • Memoria: 128MB mínim

GameMaker: Studio necessita tenir instal·lat DirectX versió 9.0 o posterior. (Pots baixar-te aquesta versió de DirectX des de la web de Microsoft o bé clicant aquí ). IMPORTANT: Encara que molts equips moderns tenen DirectX 10 o posterior instal·lat això no vol dir que tinguis també instal·lat DirectX 9, i molt probablement necessites instal·lar-ho igualment des de l'enllaç mostrat adalt.

GameMaker: Studio necessita activar una llicència (encara que sigui per la versió gratuïta). Per això necessites crear un compte YYA (YoYo Account).

Una vegada creat el compte de YoYoGames podem descarregar el programa d'instal·lació GMStudio-Installer.exe. Una vegada descarregat, executem el programa i seguim les instsruccions.

Activació de la Llicència

GameMaker: Studio necessita una conexió a Internet per activar la llicència abans de poder utilitzar el programa

Una vegada instal·lat GameMaker: Studio apareixerà la següent pantalla:

Si no has creat un compte YYA, crea'l ara clicant a la primera opció.

Si ja has creat el compte YYA com s'ha explicat abans, clica posa les teves dades a la opció del centre per obtenir la llicència de GameMaker: Studio i començar a crear jocs.

síguenos
  • YouTube - Círculo Negro
  • Facebook - Círculo Negro
  • Instagram - Black Circle
bottom of page